Van 27 tot en met 31 augustus verwelkomt de ORT Academy opnieuw heel wat sportieve kinderen voor haar Back To School-atletiekkamp. Met niemand minder dan EK-ganger Isaac Kimeli als special guest, staan ook wij al te springen om van start te mogen gaan.

Tijdens ons atletiekkamp zullen jeugdatleten op een professionele en plezierige manier kennismaken met afstandslopen. Plezier, maar ook alle mogelijke facetten van afstandslopen staan er centraal.

Atleten zullen naast looptraining ook techniektraining en stabilisatietraining krijgen. Tijdens de stage zullen ze ook in aanraking komen met enkele topatleten van ORT. Tijdens deze gezamenlijke training hebben ze de kans om de atleten beter te leren kennen en hen ook al hun vragen te stellen.

Na het geslaagde Road To Berlin-atletiekkamp blikt organisator Thomas De Bock enthousiast vooruit: “Voor mezelf gaat de road to Berlin eigenlijk nog verder aangezien ik op 16 september aan de start zal staan van de marathon van Berlijn. (lacht) De kids zullen we echter nog een super leuke en leerrijke week bezorgen net voor ze terug op de schoolbanken moeten plaatsnemen. We zijn momenteel bezig met de laatste voorbereidingen en ik kijk er alvast naar uit!”

Het Back To School-kamp wordt georganiseerd door de ORT-Academy, deel van de vzw Olympic Running Team.

De ORT-Academy bundelt drie deelprojecten die allen bijdragen tot een betere opleiding van jonge atleten. Met Coach the coach wil de ORT-Academy jeugdtrainers in de hele wereld begeleiden en doorheen het hele jaar deskundig ondersteunen. Gemotiveerde jeugdatleten met passie voor afstandslopen worden na hun prestaties op de CrossCup persoonlijk uitgenodigd voor de Youth Clinic. Op die dag krijgen ze professionele trainingen van de kinesist, trainer en atleten van het Olympic Running Team. Manager Tim Moriau geeft ondertussen een presentatie aan de ouders en trainers omtrent jeugdopleiding. Via de Atletiekkampen maken jeugdatleten dan weer op een professionele en plezierige manier kennis met afstandslopen en worden ze stapsgewijs betere atleten.