Brussels Ekiden: ploegnaam en teamsamenstelling bekend

In 2015 én 2016 won de herenploeg van het Olympic Running Team de Brussels Ekiden. Onder een stralend najaarszonnetje kwam ORT’er Thomas De Bock vorig jaar na knap werk van zijn ploegmaats zegevierend over de meet in het mythische Koning Bouwewijnstadion. Ons herenteam won deze grootste aflossingsmarathon ter wereld toen in een toptijd van 2u07min35. Doen onze heren dit jaar nog beter?

Bij een ekiden of aflossingsmarathon wordt de mythische 42.195km gelopen in een team van 6 atleten. De lopers leggen respectievelijk 5km, 10km, 5km, 10km, 5km en 7.195km af. Elke atleet geeft de tasuki (het lint) na de te lopen afstand door aan zijn of haar ploegmaat. Bij de Brussels Ekiden ligt de aflossingszone op de piste van de Heysel, waarna de atleten een selectief parcours door onder meer het Park van Laken voorgeschoteld krijgen.

Team Calipage – Craft

Het Olympic Running Team zal op zaterdag 14 oktober ter ere van de Brussels Ekiden door het leven gaan als ‘Team Calipage – Craft’. Calipage is dé specialist in kantoormateriaal. Bezoek zeker eens de uitgebreide webshop en ontdek de ruim 18.000 verschillende bureau-artikelen. Craft Sportswear is een sterk kledingmerk van Noorse origine dat zich op de sportieve wereldkaart al enorm heeft uitgestrekt. Zo draagt drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan, net zoals zijn ploegmaats bij Bora-Hansgrohe, deze sportkledij van topkwaliteit.

Het Team Calipage – Craft zal op de Brussels Ekiden bestaan uit Isaac Kimeli, Simon Debognies, Thomas De Bock, Robin Hendrix, Riken Ost en een gastloper.

Het mixed team waarmee ORT naar de Brussels ekiden gaat, zal bestaan uit Kenny Deneyer, Joris Keppens, Lisa Rooms, Jonathan Goedefroot, Daan Van Diest en Roel Stiens.