Aan het Zilvermeer in Mol vond vandaag de eerste individuele manche van de CrossCup plaats. Op de lange cross bij de heren had ons team met Jeroen D’hoedt, Isaac Kimeli, Simon Debognies en Robin Hendrix heel wat ijzers in het vuur.

Na een attente start van Lander Tijtgat, nam de sneltrein Kimeli-Debognies-Hendrix het commando over. Hendrix betaalde zijn inspanning halfkoers en moest het leiderskwartet van Dame Tasama, de Duitser Samuel Fitwi, Isaac Kimeli en Simon Debognies laten gaan. Na enkele rake versnellingen moest ook Debognies over boord, net zoals Tasama. Na de speldenprikken van Isaac, ontbond de Duitser Samuel Fitwi zijn duivels op anderhalve ronde van het einde. Door het mulle zand en de snijdende wind toonde hij zich de sterkste vandaag.

Isaac Kimeli pakte overtuigend de tweede plek, voor Dame Tasama. Lander Tijtgat werd knap vierde, Simon Debognies kwam als vijfde over de streep in Mol. Robin Hendrix toonde heel veel karakter en bleef zijn voorgangers in het vizier houden en finishte uiteindelijk als zesde, voor Basemans (7) en Jeroen D’hoedt, die beslag legde op de achtste plek.

Kimeli is zeer tevreden met zijn race vandaag. “De Duitser heeft hele tijd achter mij gelopen, waarna hij fors toesloeg. Ik denk wel dat ik vandaag mijn beste wedstrijd heb gelopen. Ik wist op voorhand dat het heel moeilijk ging worden”, reageert Kimeli bij Sporza.

“Het is heel jammer dat Soufiane er door blessure niet zal kunnen bijzijn op het EK in Tilburg. Ik vind het echt heel jammer. Hij is er steeds één van de allerbeste. We gaan hem missen. Ik wens hem heel veel beterschap”, besluit Isaac Kimeli na afloop van de CC-manche van Mol.