Op de marathon van Berlijn zorgde de Keniaan Eliud Kipchoge (33) zondag voor een hallucinate prestatie. Kipchoge finishte in 2u01:39, en deed zo de volle 1:18 van het wereldrecord van zijn landgenoot Dennis Kimetto uit 2014 (2u02:57). Ook in onze rangen noteerden we een bijzonder sterke prestatie in Berlijn.

Thomas De Bock (27) heeft op de BMW Berlin Marathon een ijzersterke prestatie neergezet. De Oosterzelenaar verbeterde zijn persoonlijke besttijd fors in zijn tweede marathon. Na een uitputtingsslag door de lange lanen van de Duitse hoofdstad liep De Bock naar een knappe eindtijd van 2:15:19. Hiermee werd Thomas knap 15e en verbetert hij zijn persoonlijke besttijd met bijna 3 minuten. Het persoonlijk record van De Bock bedroeg 2:17:59. Deze chrono zette hij in april neer tijdens de marathon van Antwerpen.

Wij spraken met Thomas De Bock daags na zijn marathon.

De Bock was zeker tevreden van de tweede marathon uit zijn loopbaan. “Bijna 3 minuten van je PR doen is altijd mooi. Maar er is zeker nog ruimte voor progressie (nog beter hydrateren, indeling wedstrijd etc.). Ik kijk dus nu al uit naar de volgende kans!”, kinkt het ambitieus.

Wat er zich in zijn hoofd afspeelde tijdens die laatste 10 kilometer, vroegen wij ons af. De Bock geeft ons een inkijk in zijn schedel: “Het was vooral pijnlijk. Vanaf km 32 draaide de wind in ons nadeel én viel ik tevens ook alleen. Ik verloor die laatste kilometers kostbare tijd. Al heb ik daardoor net enorm veel geleerd over hoe ik in de toekomst mijn marathon nog beter kan en moet indelen.”

Na zijn finish slaagde Thomas erin de kersverse wereldrecordhouder op de marathon te strikken voor een foto en een kort gesprekje. “Deze ontmoeting was bijzonder inspirerend. Het is ongelofelijk om te zien hoe zo een topatleet zo down to earth is. Zelden kon een atleet zo’n indruk op mij nalaten”, blikt Thomas terug.