Deze zondag vindt in Nederland het Europees kampioenschap veldlopen plaats. Maar liefst zes atleten van ons cluboverschrijdend topsportplatform wisten zich te kwalificeren voor Tilburg 2018! We laten ze deze week dan ook één voor één aan het woord en blikken vooruit naar de strijd met de beste atleten van Europa. Vandaag aan de beurt: Dorian Boulvin.

Henegouwenaar Dorian Boulvin van atletiekclub Royal Club d’athlétisme du Brabant Wallon (CABW) neemt op het EK deel bij de beloften. We zijn benieuwd naar zijn ambitie en schotelden hem dan ook enkele vraagjes voor.

Wat verwacht je van het EK?

Dorian Boulvin: “Na mijn mindere dag in Roeselare ben ik al blij om geselecteerd te zijn. Nu wil ik veel van het EK genieten en alles geven zonder te veel na te denken tijdens de wedstrijd. Natuurlijk hoop ik beter te doen dan mijn veertiende plaats van vorig jaar. Dus een top 10 zou zeer mooi zijn. Ik wil vooral nog wat meer ervaring opdoen met het oog op de volgende jaren. Met de Belgische ploeg hebben we tevens ook een kans op een medaille, dus ik denk dat we met alle Belgen moeten proberen om in de eerste groep te blijven, én dan is alles mogelijk!”

Wanneer is het EK voor jou geslaagd?

Dorian Boulvin: “Als ik alles heb gegeven en tevreden ben van mijn wedstrijd, is mijn EK al geslaagd. Qua plaats is het moeilijk dat nu al te zeggen. Als het beter is dan vorig jaar, zal ik nog blijer zijn!”

Verwacht je veel Belgische supporters en welk advies kan je hen geven?

Dorian Boulvin: “Ja ik verwacht veel Belgische supporters, familie en vrienden daar in Tilburg. Dat is bijna thuis voor ons dus er zullen zeker veel meer Belgische supporters dan gewoonlijk op een EK zijn. Dat kan ons extra motivatie en energie geven. Dus ik hoop dat ze veel lawaai zullen maken!”

Dorian Boulvin komt zondag 9 december om  12.05 uur in actie op het EK bij de beloften, die 8.300m voorgeschoteld krijgen.