Met de Brussels Grand Prix vond een week voor het Belgisch kampioenschap een mooie test plaats voor de atleten die dromen van de driekleur of op z’n minst een knalprestatie op de snelle piste van het mythische Koning Boudewijnstadion.
Engels, Pardaens en Cortvriendt verbeteren zich

Thomas Engels koos op de Brussels GP voor de 400m en slaagde met 50″03 in een nieuwe persoonlijke besttijd. Philip Cortvriendt koos een week voor het BK, waar hij zal aantreden op de 1.500m, in Brussel voor de 800m. Hij scherpte zijn PR aan tot 1’52″50. Ook Febe Pardaens heeft duidelijk de goede vorm te pakken vlak voor het Belgisch kampioenschap, zijn maakte van 2’08″39 haar nieuwe besttijd.

De resultaten van de Brussels GP kan je hier raadplegen.

De Bock van marathon naar 5.000m

Thomas De Bock wou in Merksem een chrono neerzetten zodat hij mocht deelnemen aan het BK AC het weekend nadien. De Kenianen Kiprop Koech Robert en Lawi Komen Kosgei gingen er al van bij de start vandoor en maakten de race bijzonder hard. Uiteindelijk was het Kiprop die het in 13’46″91 haalde voor zijn landgenoot Lawi. Thomas De Bock viel algauw alleen en maakte er een stevige trainingsprikkel van door in 14’51″59 te finishen.

De uitslagen van Merksem kan je hier raadplegen.

Foto: Jimmy Cailly