Jonathan Goedefroot (27) uit Halle moest jarenlang afrekenen met tal van blessures. Hij liet echter de moed nooit zakken en vocht zich telkens door zijn revalidaties. Goedefroot maakte van een podiumplaats op het provinciaal kampioenschap veldlopen een doel. Zondag stond hij dan ook aan de start van de korte cross in het Vlaams-Brabantse Lennik.

25 heren senioren namen zondag plaats naast elkaar aan de startlijn van het zware veldloopparcours in Lennik. Jonathan Goedefroot startte attent, zonder zijn motor meteen op te blazen. Hij nestelde zich meteen in een ruime kopgroep van tien atleten.

Jonathan vertelt ons het verdere verloop van het PK korte cross. “Halfweg de eerste ronde ging het tempo wat omhoog,  dus reageerde ik door meteen wat plaatsen op te schuiven naar een 4e-5e plaats. De kopgroep werd uitgedund van 10 naar 5 à 6 atleten. Ik volgde nog zeer gemakkelijk, maar net voor het ingaan van de tweede ronde ging Eebbissaa Firaa’ol van Atlemo er vandoor. Ik bleef op de tanden bijten, maar het tempo lag voor mij en anderen te hoog, waardoor de kopgroep uit elkaar viel.”

In het laatste wedstrijddeel kreeg Jonathan het podium steeds meer in zicht, hij zette dan ook nog eens alles op alles. “Ik zag dat de atleet die op de derde plaats liep, het ook moeilijk begon te krijgen, dus ik ben blijven knokken om er bij te geraken. Op zo’n 600-700 meter van het einde geraakte ik er ook bij en trok ik nog eens goed door om mijn derde plek veilig te stellen”, vertelt Goedefroot dolgelukkig na de meet.

De provinciale titel ging naar Firaa’ol (Atlemo), Daan Coremans (ROBA) pakte zilver, Jonathan Goedefroot (OEH) snelde naar brons.

 


Uitslag