De 22-jarige Dieter Kersten uit Tongeren maakt sinds afgelopen weekend officieel deel uit van het Olympic Running Team. Dieter is reeds een gevestigde waarde in de Belgische atletiek en zette ook internationaal reeds enkele sterke prestaties neer. Voor wie Dieter nog niet zo goed kent, hierbij een kennismaking.

“Ik ben op  16-jarige leeftijd in de atletiekwereld terecht gekomen. Jaarlijks liep ik de Tungrirun (een stratenloop in Tongeren) en door de mooie prestaties die ik toen leverde, ben ik in contact gekomen met mijn voormalige trainer Karel Lismont en mijn huidige club”, beschrijft Dieter het begin van zijn atletiekcarrière.

Sindsdien ging het hard voor Dieter Kersten. In 2015 won Dieter brons op de 10.000m van het EK voor junioren. Een jaar later kroonde hij zich voor het eerst tot Belgisch indoorkampioen op de 3.000m. Diezelfde winter won hij samen met zijn Belgische teamgenoten zilver op het EK veldlopen in het Italiaanse Chia. “Deze topprestatie kwam redelijk onverwacht, dat maakte het nog zoveel mooier. Individuele successen zijn natuurlijk ook tof, maar niks is zo plezant en motiverend als in ploegverband grote prestaties neerzetten”, verklaart Dieter zijn mooiste atletiekherinnering totnogtoe.

In 2017 werd Dieter nog knap 14e op het EK U23 in het Poolse Bydgoszcz. Vorige winter werd hij nog derde op het Belgisch kampioenschap veldlopen bij de senioren.

Ben je benieuwd naar alle persoonlijke besttijden en medailles van Dieter? Die ontdek je op zijn profiel!

Wat is de grootste atletiekdroom van Dieter Kersten? “Het is natuurlijk een cliché, maar ik zou heel graag goed presteren op een groot toernooi (EK/WK/OS). Op Europees vlak zou dit wel moeten lukken op termijn, maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat het als Europees atleet heel moeilijk is om op de afstandsnummers de Afrikanen te kunnen kloppen”, stelt Kersten.

We kijken er naar uit om samen naar die grote kampioenschappen toe te werken. Te beginnen met komend weekend in Tilburg. Van harte welkom, Dieter!