260 teams van telkens 6 lopers bliezen zaterdag 17 maart verzamelen aan de Watersportbaan in Gent voor de Sfinx Ekiden. Met Philip Cortvriendt, Isaac Kimeli, Jeroen D’hoedt, Simon Debognies, Thomas De Bock en Robin Hendrix stond ons team met heel wat ambitie aan de start. Het Europees record van 2:03:12 en bijgevolg ook het Belgisch record van 2:06:57 leken dan ook een haalbare kaart voor dit team van topatleten.

Met een aangenaam zonnetje en 15 graden kondigde deze editie van de Sfinx Ekiden zich vrijdag aan. Op de wedstrijddag daags nadien zorgden sneeuw en vriestemperaturen echter voor allesbehalve ideale wedstrijdomstandigheden. Bij aankomst aan de Watersportbaan werden onze atleten bijna van hun sokken geblazen door de ijzige windstoten. Meteen werd duidelijk dat een pijlsnelle chrono een mission impossible zou zijn.

Philip nam meteen de kop van de wedstrijd en lanceerde zijn ploegmaats Isaac, Jeroen, Simon, Thomas en Robin. De hele race liepen onze jongens moederziel alleen aan de leiding van de ekiden. De strijd met de weerelementen bleek echter te zwaar rond de Watersportbaan.

Slotloper Robin Hendrix maakte het zegegebaar na 2:07:24, goed voor een nieuw wedstrijdrecord. Met deze chrono stranden we op amper 27 seconden van het Belgisch record.

“Na 2.5 kilometer kreeg je de wind pal op kop. Rond kilometer 4 stond je echt bijna volledig stil door de snijdende wind”, reageert Simon Debognies meteen na deze zware race.

ORT-manager Tim Moriau vergezelde zijn poulains van op een afstand op de fiets tijdens deze aflossingsmarathon. “De wind won vandaag. We gaven alles, maar we moeten nu eenmaal rekening houden met de omstandigheden. Dit was opnieuw een mooie teambuildingactiviteit en dat record pakken we later wel nog”, reageert trainer Tim verkleumd.


Uitslag