Thomas De Bock (27) en Kenny Deneyer (32) kozen zaterdagochtend voor de halve marathon van Lille als wedstrijdprikkel om de voorbereiding richting marathon meer kleur te geven.

In aanloop naar de marathon van Berlijn op zondag 16 september koos Thomas De Bock (27) voor deze halve marathon in Lille om de benen al eens te testen. Kenny Deneyer (32), die opbouwt richting Eindhoven (14 oktober), stond eveneens afgelopen zaterdag aan de start van deze halve marathon, die deel uitmaakt van ‘Les courses de la Braderie’, naar aanleiding van de jaarmarkt in Rijsel.

Thomas De Bock overschreed na 1u06min16sec de eindmeet in Rijsel. “Ik kwam niet superfris aan de start door de trainingsarbeid van de afgelopen weken. Onderweg heb ik gelukkig het werk wat kunnen verdelen met Steven Casteele. Vanaf kilometer 14 viel ik alleen en werkte ik de race verder af. Dit was een goede training richting 16 oktober”, reageert De Bock.

Kenny Deneyer werd 31e in een chrono van 1u11min40sec. Ook hij ziet deze wedstrijd als een geslaagde test richting de marathon. “We hebben bevestiging gekregen dat ik conditioneel op de goede weg ben”, reageert Deneyer achteraf voldaan.

Roel Stiens is nog steeds geveld door klierkoorts en heeft de trainingen nog niet kunnen hervatten.


Uitslag