De International Flanders Athletics Indoor Meeting staat te boek als dé Belgische indoormeeting bij uitstek. Met telkens een sterk internationaal gezelschap en een sfeervol gevulde Topsporthal, staat de Ifam Indoor dan ook garant voor knappe prestaties. Thomas Engels en Daan Van Diest waren nog maar net verlost van de studieboeken, maar waagden zich reeds aan deze wedstrijd.

De 18-jarige Thomas Engels liep zijn 400m met een goed gevoel en klokte 51″55. Pittig detail: het was de allereerste 400m indoor voor Engels. “Ik vertrok heel snel en heb vervolgens een beetje ingehouden voor het naar binnen komen. Achteraf gezien had ik dat misschien beter niet gedaan”, klinkt het bij de snelle Oost-Vlaming.

“Ik had het gevoel dat ik nog sneller kon. Maar ik ben zeker tevreden, zeker gezien het feit ik net uit de examenperiode kom. Volgende week probeer ik dan ook meteen onder deze chrono te duiken op het BK.”

Wie volgende week ook in actie komt op het Belgisch kampioenschap, is Daan Van Diest. De Leeuwenaar liep op de Ifam naar een puike 53″36.


Uitslag