Deze zondag vindt in Nederland het Europees kampioenschap veldlopen plaats. Maar liefst zes atleten van ons cluboverschrijdend topsportplatform wisten zich te kwalificeren voor Tilburg 2018! We laten ze deze week dan ook één voor één aan het woord en blikken vooruit naar de strijd met de beste atleten van Europa. Vandaag aan de beurt: Isaac Kimeli.

Vlaams-Brabander Isaac Kimeli van atletiekclub Olympic Essenbeek Halle (OEH) neemt op het EK deel bij de senioren. We zijn benieuwd naar zijn ambitie en schotelden hem dan ook enkele vraagjes voor.

Wat verwacht je van het EK?

Isaac Kimeli: “Dit jaar is het mijn eerste EK cross bij de senioren. Ik zal met heel wat concurrentie aan de start staan, maar dat schrikt me niet af. Ik kijk er super hard naar uit om mee in het duel te gaan en hopelijk een plaats in de top 15 te kunnen halen. Op het EK wil ik vooral genieten, wat zeker zal gebeuren met zo veel Belgische supporters die mee afreizen naar Tilburg. Verder denk ik dat we met de ploeg een hele mooie plaats zullen behalen. Misschien zelf met een medaille naar huis komen.”

Wanneer is het EK voor jou geslaagd?

Isaac Kimeli: “Het EK is voor mij geslaagd als ik na de wedstrijd kan zeggen dat ik alles uit de kast heb gehaald.”

Verwacht je veel Belgische supporters en welk advies kan je hen geven?

Isaac Kimeli: “Uiteraard verwacht ik heel wat Belgische supporters. Het is gemiddeld 1u40min rijden, dus geen excuses.  Er is ook een bus, georganiseerd door ATNI, waar heel wat supporters op zullen zitten (topidee!)! Ik zou de supporters graag willen vragen om voor alle Belgische atleten heel hard te juichen en te roepen. Iedereen die deelneemt, heeft het verdiend om daar te staan! Neem alle kledij ( sjalen, hoeden, T-shirt…) die jullie hebben van België mee en laat jullie maar horen!”

Isaac Kimeli komt zondag 9 december om  14.10 uur in actie op het EK bij de senioren, die 10.300m voorgeschoteld krijgen.