Bij wie de atletieksport in België van nabij volgt, doet de naam ‘Justine Tinck’ vast en zeker een belletje rinkelen. Deze 19-jarige Oost-Vlaamse maakte een jaar geleden de overstap naar trainer Tim Moriau. Na een geslaagde proefperiode met onder meer een hoogtestage in de Verenigde Staten, wordt Tinck nu ook officieel lid van het Olympic Running Team.

Justine heeft er al heel wat puike prestaties opzitten en nam al deel aan verschillende Europese jeugdkampioenschappen, maar om ook bij de senioren naar de top door te groeien en internationale kampioenschappen te halen, rekent ze vanaf nu ook op de structuur van ons cluboverschrijdend topsportplatform. “Mijn mooiste moment uit mijn nog jonge atletiekcarrière was toen ik mijn pr op de 1500m liep (4.13.61). Dit was in Oordegem in 2017. Het is dus nog vrij recent waardoor het nog fris in mijn geheugen zit. Het mooiste eraan was vooral dat ik ver boven mijn verwachtingen uitsteeg, ik had zo’n snelle tijd helemaal niet verwacht. Bovendien voerde ik hiermee even de Europese ranglijst bij de junioren aan”, blikt Tinck enthousiast terug op haar jeugdjaren als atlete.

Sportief manager Tim Moriau is in de wolken met de nieuwste aanwinst van het team. “Justine is een atlete die heel gepassioneerd is en graag de beste wil zijn. Daarnaast heeft ze in het verleden al bewezen over talent te bezitten. Indien ze genoeg geduld kan opbrengen, zie ik haar heel ver geraken.”

Immer vrolijk en goed geluimd, zorgt Tinck voor positieve vibes binnen onze trainingsgroep. We kijken dan ook uit naar deze nieuwe samenwerking. Ook Justine ziet een duidelijke win-win in haar keuze voor het Elite Team. “Het beste aan ORT vind ik persoonlijk de groepssfeer, het is een hechte groep vol talent en dit stimuleert alleen maar om hard te werken. Het is zalig om samen met andere atleten te kunnen afzien en de begeleiding is gewoon top. Ik vind dit alles een meerwaarde om de eenvoudige reden dat ik denk er gewoon beter en sterker van te worden”, klinkt het overtuigend.

Bekijk hier het IAAF-profiel van Justine.

De komende maanden en jaren gaan we samen met Justine op weg richting internationale kampioenschappen.

Welkom Justine Tinck!