Voor Lisa Rooms (22) is het zanderige parcours van de CrossCup van Mol zeker niet haar favoriete omloop. Toch vocht ze zich een weg door de eerste individuele CrossCup-manche.

Aan het Zilvermeer finishte de Oost-Vlaamse als eerste Belgische U23-atlete, en als elfde in het algemene resultaat. De overwinning ging in Mol naar de Poolse Anna Gosk, die haar landgenote Katarzyna Rutkowska en de Poolse Shona Heaslip voorbleef.

Lisa Rooms kan zeker tevreden zijn met haar prestatie. Ze deed haar vedstrijdverhaal bij ons. “Ik ben vrij snel mee gestart. In het midden van de wedstrijd had ik een kleine terugval. Maar in de laatste ronde heb ik me goed herpakt en zo nog een mooi slot gelopen”, vertelt Lisa.

“Mol is niet echt mijn parcours maar dat is voor veel mensen zo. In Roeselare hoop ik nog net dat tikkeltje beter te zijn met het oog op het EK. Ik vond het in Mol echt heel leuk en ik kijk al uit naar Roeselare!”, blikt de goedlachse Oost-Vlaamse vooruit.

De juniores dames werden in dezelfde race ondergebracht als de beloftes en seniores, maar kregen wel een aparte uitslag. Justine Tinck eindigde als achtste Belgische juniore, Paulien Nelissen werd tiende Belgische U20-atlete.


Uitslag