Deze zondag vindt in Nederland het Europees kampioenschap veldlopen plaats. Maar liefst zes atleten van ons cluboverschrijdend topsportplatform wisten zich te kwalificeren voor Tilburg 2018! We laten ze deze week dan ook één voor één aan het woord en blikken vooruit naar de strijd met de beste atleten van Europa. Vandaag aan de beurt: Lisa Rooms.

De Oost-Vlaamse Lisa Rooms van atletiekclub Olympic Essenbeek Halle (OEH) neemt op het EK deel bij de beloftes. We zijn benieuwd naar haar ambitie en schotelden haar enkele vraagjes voor.

Wat verwacht je van het EK?

Lisa Rooms: “De regen valt de komende dagen met bakken uit de lucht, dus het zal een echt crossparcours worden. Ik verwacht een zeer mooie editie en ik hoop dat de prestaties navenant zullen zijn.”

Wanneer is het EK voor jou geslaagd?

Lisa Rooms: “Het EK is voor mij geslaagd als ik er alles heb uitgehaald wat er in zat. Ik wil vooral een progressieve race lopen. Ik denk namelijk dat er op dat parcours veel loopsters zullen stilvallen. Het is altijd leuk als je die dan kan ‘oprapen’. Qua plaats is het moeilijk in te schatten waar ik zal eindigen. Cross is immers ‘ne stiel apart’!”

Verwacht je veel Belgische supporters en welk advies kan je hen geven?

Lisa Rooms: “Het is bijna een thuismatch dus uiteraard verwacht ik veel supporters. Laat jullie massaal horen want de 12e man kan echt wel het verschil maken!

Advies:

  • warme kledij en regenjas
  • opwarmingsoefeningen voor de stem
  • goede nachtrust
  • voldoende eten en drinken
  • kom op tijd!

(Supporters hebben een even goede voorbereiding nodig als atleten)”

Lisa Rooms komt zondag 9 december om  11.35 uur in actie op het EK bij de U23-atletes. De beloften dames leggen 6.300m af.