In bloedhete omstandigheden werd er zaterdagnamiddag op en rond de piste van AVLO gestreden om de Belgische titels op 10 km in het stratenlopen. Thomas De Bock en Kenny Deneyer trotseerden de 34 graden als tussenstop richting hun marathon.

Terwijl Thomas De Bock stilaan de laatste rechte lijn van zijn marathonvoorbereiding richting Berlijn (16 september) ingaat, heeft Kenny Deneyer nog iets meer tijd voor de marathon van Eindhoven (14 oktober). Beide ORT’ers stonden zaterdag aan de start van het BK 10 km op de weg.

Thomas De Bock nestelde zich na een attente start in vijfde positie, maar kreeg rond kilometer 7 af te rekenen met darmklachten. In deze zingende hitte zag hij zich dan ook genoodzaakt om de wedstrijd na 8 kilometer te staken. Kenny Deneyer startte heel behouden om geen enkel gezondheidsrisico te nemen tijdens deze voorbereidingswedstrijd in tropische omstandigheden. Deneyer liep progressief en legde uiteindelijk beslag op de twintigste plek.

De Belgische titel ging bij de heren naar specialist Nick Vanpeborgh, Nina Lauwaert mag zich een jaar lang Belgisch kampioene bij de dames noemen.


Uitslag