ORT’ers Isaac Kimeli, Simon Debognies en Robin Hendrix trokken samen met Jeroen D’hoedt, die zijn proefperiode afwerkt, en Bashir Abdi naar het Zwitserse Sankt-Moritz. Op een hoogte van 1.800m bereidden ze er onder begeleiding van coach Tim Moriau het komende Europees kampioenschap atletiek voor.

Isaac plaatste zich voor het EK in Berlijn op de 1.500m en de 5.000m, Simon op de 10.000m en Robin op de 5.000m. Dat Europees kampioenschap gaat van 7 tot 12 augustus door in Berlijn. Om in optimale conditie aan de start van het EK te komen, trokken onze EK-gangers voor drie weken naar Sankt-Moritz.

De hoogtestage in Zwitserland is volledig naar wens verlopen. Dat zegt trainer Tim Moriau. “De stage verliep zeer goed. Alle atleten hebben allemaal goed kunnen doortrainen zonder al te veel kwaaltjes. Doordat de stage enkel voor de EK-gangers georganiseerd werd en ze bijgevolg allen hetzelfde doel hebben, lag de motivatie zeer hoog bij iedereen.

Op donderdag 19 juli keerde het ORT-gezelschap terug naar België. Op zaterdag staan onze atleten immers aan de start van de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Verder staat er geen race meer gepland tot het EK.

Hier ontdekt u wie er nog allemaal van start gaat op de Nacht van de Atletiek zaterdag.