Stap per stap is het de bedoeling om het Olympic Running team verder te professionaliseren tot één van de beste teams in de wereld. Daarom willen we met partners samenwerken die eveneens de top nastreven in hun domein. Hierin kadert dan ook deze nieuwe samenwerking met XAOP, dat ondersteund zal worden door Garmin met toestellen.

Vanaf nu zal u onze atleten op wedstrijden en trainingen steevast met een Garminhorloge om de pols zien, en dat is niet toevallig. Sportief manager Tim Moriau legt uit waarom deze samenwerking met XAOP en Garmin een mooie stap voorwaarts is voor alle partijen.

“Als coach geloof ik heel hard in de mix tussen data, wetenschap en het gevoelsmatige van een trainer. Met XAOP is het de bedoeling om een hele grote stap te maken in de manier waarop we (trainings-) data analyseren om zo tot nieuwe inzichten te komen en nog nauwkeuriger onze atleten te gaan begeleiden. Dankzij Garmin kunnen we met de nieuwste toestellen werken om correcte data te analyseren die ons in staat zullen stellen om nog veel nauwkeurig te gaan trainen dan we nu al doen”, verklaart Moriau enthousiast.

Foto’s: Inge Fastenaekels en Ruben Loodts