Na een geslaagde proefperiode van 10 maanden treedt Jeroen D’hoedt (28) officieel toe tot het cluboverschrijdend tosportplatform Olympic Running Team.

Sportief manager Tim Moriau is tevreden met zijn nieuwste aanwinst. “Jeroen heeft enorm veel meegemaakt in zijn carrière met enorme hoogtes en helaas ook laagtes. Naast zijn sportieve meerwaarde als olympisch topatleet, is hij tevens een goede mentor voor de jeugdtalenten met al zijn ervaringen”, vertelt Moriau over zijn jeugdvriend.

D’hoedt is tevreden met deze nieuwe stap in zijn atletiekcarrière. “De beste manier om te verbeteren, is jezelf omringen met een zo goed mogelijk team. Er is heel veel kwaliteit aanwezig en door samen te werken kunnen we elkaar pushen naar nieuwe hoogtes”, klinkt het bij de 28-jarige CABW-atleet. Na jarenlang min of meer alleen trainen, vond Jeroen bij het Olympic Running Team een professionele structuur die hem ligt. “Waar ze in Amerika veel trainingsgroepen hebben, staan we in Europa op dat vlak nog in kinderschoenen. Hopelijk kunnen we op termijn wedijveren met onze Amerikaanse collega’s en uitgroeien tot de beste trainingsgroep van Europa”, zegt D’hoedt ambitieus.

Ook ploegmaats en omkadering merkten gauw dat het Jeroen menens was om zich in de groep te integreren. “Meteen van bij de start van zijn proefperiode binnen het team, zag je Jeroen openbloeien en moeite doen om zijn plekje in de groep te verdienen. Zijn krijgersmentaliteit op training, samen met zijn humor en zin voor initiatief, zijn een kostbare nieuwe input voor het team”, reageert woordvoerder Roel Stiens opgetogen.

Wie is Jeroen D’hoedt?

Jeroen is een 28-jarige afstandsloper uit Lembeek die tegenwoordig in het Leuvense verblijft. ’s Zomers is deze topper vooral actief op de 1.500m en de 3.000m steeple. In de winter domineert hij steevast mee het Belgische veldlopen. Zo schonk hij België vorig jaar nog zilver op 4×1.000m van de mixed relays in het Schotse Edinburgh. Jeroen werd in 2009 Europees kampioen veldlopen bij de junioren. In 2016 nam hij deel aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Hij is lid van de club CABW (Cercle athlétique du Brabant wallon), die deel uitmaakt van de LBFA (Franstalige atletiekfederatie).

De komende maanden en jaren gaan we samen met Jeroen op weg richting internationale kampioenschappen.

Welkom Jeroen D’hoedt!