Nick Vereertbrugghen van Olympic Essenbeek Halle, Gerben De Paermentier van Atletiekclub Deinze, Paulien Nelissen van Atletiekclub Alken en Margot Vandenbulcke van Atletiek Zuid West vormen sinds eind vorig jaar het ORT Youth Team. Onder begeleiding van trainers Falko De Backer en Tim Moriau en kinesiste Hanne Pardaens groeiden deze vier atleten van vier verschillende clubs uit vier verschillende provincies de afgelopen maanden enorm. Vandaag blikken we terug op de eerste maanden van Vlaams-Brabander Nick Vereertbrugghen.

De 15-jarige Nick Vereertbrugghen heeft er een mooie winter opzitten. Dat kan trainer Falko De Backer, die week in week uit met de talentvolle atleten van het ORT Youth Team aan de slag gaat, beamen. “Nick is enorm gegroeid, zowel letterlijk als figuurlijk”, zegt trainer Falko De Backer met een kwinkslag. “Zowel op training als erbuiten merk ik dat hij heel snel bijleert en beseft waarmee hij bezig is, wat natuurlijk een heel goede eigenschap is op zijn jonge leeftijd”, gaat De Backer verder.

Ook Nick genoot zelf van zijn eerste maanden binnen het ORT Youth Team. “Ik vond mijn seizoen heel leerrijk en ik vond van mezelf dat ik nu al langer kon meegaan dan in het begin van het seizoen. Ik kijk vooral uit naar de komende jaren. Nu kijk ik eigenlijk al enorm uit naar de start van het zomerseizoen. En dat was vroeger niet altijd het geval”, zegt de student Plant – Dier – Milieu.

“Ik heb vooral genoten van hoe het team allemaal samen geniet van de prachtprestaties. Ik heb zelf ook genoten van m’n BK. Het voelt geweldig om te beseffen dat het hele team achter mij staat!”, besluit Nick bij afloop van het veldloopseizoen.

Wil je ook graag deel uitmaken van deze professionele atletiekopleiding of wens je graag meer info? Contacteer dan Falko De Backer of Tim Moriau. Meer info vind je alvast hier.