Nick Vereertbrugghen van Olympic Essenbeek Halle, Gerben De Paermentier van Atletiekclub Deinze, Paulien Nelissen van Atletiekclub Alken en Margot Vandenbulcke van Atletiek Zuid West vormen sinds eind vorig jaar het ORT Youth Team. Onder begeleiding van trainers Falko De Backer en Tim Moriau en kinesiste Hanne Pardaens groeiden deze vier atleten van vier verschillende clubs uit vier verschillende provincies de afgelopen maanden enorm. Vandaag blikken we terug op de eerste maanden van de Limburgse Paulien Nelissen.

De 18-jarige Paulien Nelissen zag haar inspanningen afgelopen winter beloond met haar allereerste EK-selectie. In het Slovaakse Samorin kwam ze ijzersterk terug na een raketstart én een noodlottige val. Paulien houdt dan ook mooie herinneringen over aan haar eerste prestatie in het Belgische shirt. “Mijn mooiste atletiekmoment van afgelopen winter is eigenlijk alles rond het EK veldlopen in Samorin. Niet zozeer mijn eigen wedstrijd, maar vooral de momenten daarbuiten is hetgene dat het weekend zo speciaal maakte”, blikt Nelissen terug.

Ook geniet Paulien van de prestaties van haar trainingsmakkers van het Elite Team. “De lange cross bij de mannen op het BK veldlopen vond ik schitterend om zien. De geweldige prestatie van Isaac, maar ook gewoon het feit dat al de mannen van ORT zo sterk liepen, prachtig!”

De studente geneeskunde blikt dan ook met voldoening terug op haar eigen veldloopseizoen. “Ik ben heel erg tevreden over mijn winterseizoen omdat ik niet verwacht had zoveel progressie te maken op een relatief korte tijdspanne. Maar ook mijn deelname aan het EK was onverwacht en dat maakt het juist zo mooi”, zegt Paulien, die graag trainer Tim nog eens bedankt.

Ook de coach evalueert de samenwerking met Paulien als meer dan geslaagd. “Paulien is een zeer sociaal iemand voor wie lopen gewoon iets is dat ze heel graag doet. Haar winterseizoen was echt spectaculair, na amper enkele maandjes trainen slaagde Paulien er al in om zich te plaatsen voor het EK veldlopen!”, benadrukt trainer Tim Moriau.

Na een hoogtestage met het Elite Team in de Verengde Staten zal Paulien op Belgische bodem terug te vinden zijn op pistewedstrijden over 1.500m en 3.000m.

 

Wil je ook graag deel uitmaken van deze professionele atletiekopleiding of wens je graag meer info? Contacteer dan Falko De Backer of Tim Moriau. Meer info vind je alvast hier.