Paulien Nelissen (19) uit Alken heeft er een schitterende progressie opzitten, die ze bekroond ziet met de overstap van het ORT Youth Team, naar het Elite Team.

Vanaf het winterseizoen 2018-2019 is Paulien Nelissen van atletiekclub AC Alken volwaardig lid van het Elite Team. De goedlachse Limburgse die in Leuven geneeskunde studeert, is hiermee de eerste atlete die de overstap maakt van het jeugdteam naar het eliteteam, en dat is zeker niet vanzelfsprekend. “Paulien heeft de afgelopen jaren bewezen wat je kan bereiken als je rustig en gestaag verder blijft werken. Of je Paulien nu tegenkomt op een EK veldlopen, of tijdens een moeilijke blessureperiode, ze zal altijd lachen en weet alles ontzettend goed te relativeren. Dit zijn belangrijke eigenschappen voor jonge talenten om de top van hun kunnen te bereiken”, geeft ORT Youth Team trainer Falko De Backer meer uitleg.

Vorige winter verdedigde Paulien nog de Belgische eer op het Europees kampioenschap veldlopen in het Slovaakse Samorin.  Met reeds puike prestaties op de 800m, 1.500m, 3.000m en in het veldlopen op zak, zijn we ervan overtuigd dat we samen met Paulien op weg kunnen naar nog meer internationale kampioenschappen.