Deze zondag vindt in Nederland het Europees kampioenschap veldlopen plaats. Maar liefst zes atleten van ons cluboverschrijdend topsportplatform wisten zich te kwalificeren voor Tilburg 2018! We laten ze deze week dan ook één voor één aan het woord en blikken vooruit naar de strijd met de beste atleten van Europa. Vandaag aan de beurt: Robin Hendrix.

De Vlaams-Brabander Robin Hendrix van atletiekclub Olympic Essenbeek Halle (OEH) neemt op het EK deel bij de senioren. We zijn benieuwd naar zijn ambitie en schotelden hem dan ook enkele vraagjes voor.

Wat verwacht je van het EK?

Robin Hendrix: “Het is nu mijn derde EK-deelname. Waarvan mijn tweede bij de senioren. Ik hoop dus buiten enkel ervaring opdoen, ook een sterke prestatie neer te kunnen zetten. Ik heb nog nooit zoveel getraind als de afgelopen drie maanden. En de vorm op de CrossCup-manche van Roeselare zat ook zeer goed. Verder verwacht ik net zoals vorig jaar een super fijne sfeer!”

Wanneer is het EK voor jou geslaagd?

Robin Hendrix: “Ik zou heel graag een top 15-plaats behalen. Een beetje als bevestiging van het voorbije EK in Berlijn. Een top 10-plaats zou echt fantastisch zijn.”

Verwacht je veel Belgische supporters en welk advies kan je hen geven?

Robin Hendrix: “Ik verwacht zeker dat er veel Belgische supporters zullen zijn. En zeker ook veel bekende gezichten. Dat ze zich zich maar super hard laten gaan tijdens het supporteren! Zo kunnen ze immers laten zien dat het in België niet enkel om voetbal draait.”

Robin Hendrix komt zondag 9 december om  14.10 uur in actie op het EK bij de senioren, die 10.300m voorgeschoteld krijgen.