Simon Debognies grijpt tweede EK-ticket in Nijmegen

De Nijmegen Global Athletics Meeting bood ook dit jaar opnieuw tal van kwaliteitsvolle pistewedstrijden aan. Op zoek naar EK- en WK-limieten kozen verschillenden van de beste atleten van de Europa net zoals ORT’ers Isaac Kimeli, Simon Debognies, Lisa Rooms, Thomas Engels, Thomas De Bock en Philip Cortvriendt voor de NGA in Nederland.

In zomerse temperaturen en onder een aangenaam zonnetje ging eerstejaarsjunior Thomas Engels door op zijn elan. Na vijf wedstrijden en vijf keer zijn besttijd te hebben verbeterd, liep Thomas Engels ook in Nijmegen sneller dan ooit tevoren. Op de EK junioren limietrace over 800m snelde de Oost-Vlaming naar een nieuw PR van 1’52″02.

Bij de dames was er helaas geen haas voorzien in de EK junioren limietrace, waardoor de wedstrijd iets te traag verliep. In de laatste rechte lijn was niemand bestand tegen de sterke eindjump van Lisa Rooms. In een chrono van 4’24″86 versloeg ze haar Nederlandse concurrentes.

Een ontketende Simon Debognies won de EK beloften limietrace op de 1.500m en deed waarvoor de wedstrijd stond: de EK-limiet lopen! Met een verbluffend eindschot verbeterde Debognies zijn PR tot 3’41″53, een chrono die voldoet voor deelname aan het Europees beloftenkampioenschap van komende zomer in het Poolse Bydgoszcz. Op de IFAM enkele weken terug slaagde Simon Debognies er al in om zich op de 5.000m te plaatsen voor datzelfde EK. Philip Cortvriendt liep in diezelfde reeks over 1.500m naar 3’46″87.

Isaac Kimeli kreeg heel wat specialisten naast zich aan de startlijn van de WK limietrace over 1.500m. Na een aarzelende start schoof Kimeli op en finishte hij in dit absolute topdeelnemersveld in een chrono van 3’38″01.

Op de 5.000m moest Thomas De Bock van bij de start schipperen tussen groep 1 en groep 2, waardoor hij in deze warme temperaturen het goede tempo niet meteen vond. Na 14’23″38 kwam De Bock, die zich op de halve marathon reeds plaatste voor de Zomer Universiade in Taipei komende zomer, over de Nederlandse eindmeet.


Uitslag