Deze zondag vindt in Nederland het Europees kampioenschap veldlopen plaats. Maar liefst zes atleten van ons cluboverschrijdend topsportplatform wisten zich te kwalificeren voor Tilburg 2018! We laten ze deze week dan ook één voor één aan het woord en blikken vooruit naar de strijd met de beste atleten van Europa. Vandaag aan de beurt: Simon Debognies.

De Vlaams-Brabander Simon Debognies van atletiekclub Olympic Essenbeek Halle (OEH) neemt op het EK deel bij de beloften. We zijn benieuwd naar zijn ambitie en schotelden hem dan ook enkele vraagjes voor.

Wat verwacht je van het EK?

Simon Debognies: “Dat we ook dit jaar weer zullen bewijzen dat we tot de beste Europese landen behoren in het veldlopen, en eigenlijk gewoon afstandslopen in het algemeen. We zitten, mede dankzij de CrossCup, met een enorm hoog niveau in de breedte momenteel en dit EK wordt een uitstekende kans om dat te tonen. Ik verwacht dan ook enkele straffe prestaties!”

Wanneer is het EK voor jou geslaagd?

Simon Debognies: “Onvoorspelbaarheid is vaak troef op een EK veldlopen. Zeker op een parcours dat iets selectiever is dan we gewend zijn van de afgelopen edities. Daarnaast komen er weer een heleboel nieuwe namen bij. Toch denk ik dat wij met ons beloftenteam ambities mogen hebben. Een derde opeenvolgende teammedaille is zeker niet onmogelijk. Ook individueel heb ik ambities en hoop ik het hoofdstuk bij de U23 mooi te kunnen afsluiten. Ik verkeer in goede conditie, dus laat maar komen!”

Verwacht je veel Belgische supporters en welk advies kan je hen geven?

Simon Debognies: “Er zullen zeker veel Belgische supporters afreizen naar Tilburg, gezien de nabijheid. Ik geef hen dan ook graag volgend advies mee: Smeer jullie stembanden al maar, zodat jullie ons naar topprestaties kunnen schreeuwen. Vergeet zeker en vast ook jullie Belgische driekleur, make-up sticks, pruiken, en andere attributen niet en laat Tilburg helemaal rood kleuren! Geniet vooral van het hele gebeuren en van onze schitterende sport! Tot dan!”

Simon Debognies komt zondag 9 december om  12.05 uur in actie op het EK bij de U23-atleten. De beloften heren leggen 8.300m af.