Na de overwinning met zijn team van Olympic Essenbeek Halle op de Relays in Gent, toonde Simon Debognies (22) zich ook op de eerste individuele CrossCup-manche in Mol meteen in goede doen. Debognies werd bijzonder knap vijfde en overtuigend eerste belofte.

Simon moest aan het Zilvermeer diep tasten in zijn krachtenarsenaal, maar kan tevreden terugblikken op de veldloop van Mol. “De wedstrijd zondag was loodzwaar! Door de zandstroken en de technische helling in het bos was er niet veel tijd om te recupereren. Het ging dan ook hard van bij start. Ik kon mij lang vastklampen aan de kopgroep, maar in de laatste twee ronden waren de benen helemaal leeg en moest ik nog een plaatsje toegeven. Ik ben heel diep gegaan, maar ben tevreden met deze prestatie. De atleten die voor mij eindigen zijn zeker niet de minste”, doet hij zijn verhaal.

Debognies is tevreden met zijn huidige vormpeil en is vastberaden om er in aanloop naar Roeselare nog enkele percentjes bij te doen. “Ik verwacht mij in Roeselare dan ook te kwalificeren voor het EK in Tilburg, hopelijk met een volledig beloftenteam!”, zegt Debognies, die bij de beloften stevig aan de leiding staat in het regelmatigheidscriterium van de CrossCup.

Foto’s: Inge Fastenaekels