Kenny Deneyer maakte deel uit van de selectie die begin februari vice-Europees clubkampioen werd in het Portugese Mira. Na deze collectieve knalprestatie nam hij een welverdiende rustperiode. Na drie weken training stond de leerkracht uit Sint-Genesius-Rode vervolgens aan de start van de NN CPC halve marathon in Den Haag. Jonathan Goedefroot kende een sterk winterseizoen, dat hij afsloot met een 36e plek op 162 deelnemers aan het Belgisch kampioenschap cross. Afgelopen weekend kwam hij in eigen dorp in actie.

Kenny Deneyer schroefde de kilometers in zijn drie trainingsweken voor de halve marathon op, zonder specifiek werk te doen. Vooraf hoopte hij samen met trainer Tim op een chrono van 1u12min.

“Tevreden na enkel basiswerk”

“Desondanks de stevige wind, liet ik de klok stoppen op 1u10min58sec. Dit is m’n tweede snelste halve marathon ooit. Gezien het feit dat ik niet specifiek toewerkte naar deze Nederlandse wedstrijd, kan ik dus zeker niet klagen. Over m’n wedstrijdindeling ben ik wel niet tevreden. Een iets te snel eerste deel zorgde ervoor dat ik in de tweede helft tijd verloor. Maar laten we hier lessen uit trekken voor de toekomst en het als extra ervaring meenemen”, geeft Kenny meer uitleg over zijn prestatie op de halve marathon van Den Haag.

Hazen in Antwerpen

Op 22 april zal Kenny Deneyer deelnemen aan de Antwerp marathon. Hij zal er Manuela Soccol hazen op weg naar een mooie prestatie. Op deze manier doet Deneyer nog wat meer marathonervaring op, om dan in het najaar zijn eigen kans te gaan. Ook Thomas De Bock start in Antwerpen. Voor de Oosterzelenaar zal het zijn allereerste marathon zijn.

Goedefroot wint opnieuw voor eigen publiek

Jonathan Goedefroot mag dan wel verhuisd zijn naar Halle, toch koos hij er nog eens voor om vlak bij zijn ouderlijke woning deel te nemen aan de Lentejogging. Deze stratenloop in het Vlaams-Brabantse Dworp is klassiek de opener van het joggingcircuit in de streek. Na verschillende overwinningen in het verleden, was Jonathan Goedefroot ook afgelopen weekend de primus op de wedstrijd over 4.7 kilometer. Na amper 15min09sec mocht Goedefroot het zegegebaar maken.

“Van kilometer 1 tot aan de finish heb ik alleen gelopen en ben ik eigenlijk gewoon blijven gaan. Ik heb zo zeer ontspannen tempo kunnen maken. De laatste kilometer, die bergaf loopt, heb ik nog eens alles uit de kast gehaald”, reageert Goedefroot gelukkig na zijn zege.


Uitslag Den HaagUitslag Dworp