Voor de tweede maal werd er een CrossCup-manche gehouden op en rond het recreatiedomein Ter Heide. Onder de massaal opgekomen atleten, ook een zeer aanwezig en aangenaam lentezonnetje dat atleten en supporters haast deed vergeten dat het pisteseizoen nog niet voor meteen is en dat er wel degelijk gecrosst moest worden!

Korte Cross: Daan en Mo doen het goed op razendsnelle omloop

Op de korte cross stonden er heel wat snelle mannen aan de startlijn. Het parcours leent zich immers tot een razendsnelle start, gevolgd door heel wat draai-en keerwerk. Meteen bij de start zat de race er al op voor Roel Stiens, hij kreeg tot tweemaal toe de spikes van een andere atleet in de voet geplant. Met een volledig kapotte schoen en bloedende teen duurde zijn race exact een halve seconde. Wel goed gestart waren Daan Van Diest en Mohammed Mazid. Mo startte zeer attent en zakte daarna een beetje weg in de wedstrijd, maar de Belg met Marokkaanse roots toonde karakter en legde beslag op een verdienstelijke 25ste plek. Even later kwam Daan als 31ste over de finishlijn. De zege was voor Brecht Bertels, hij kroonde zich dan ook tot Vlaams Kampioen op de korte cross.

Lange Cross: Isaac op stap met Ethiopische Duitser en Ethiopiër

isaac2Bij de start lag de Belgische hoop op de schouders van een fitte Isaac Kimeli, hij werd vooraf door velen al met potlood ingevuld op de uitslag in het vakje ‘eerste Belg’. De 40 moedigen die aan de start stonden van de lange cross, werden omstreeks 14.45 uur losgelaten op het parcours van Rotselaar. Belg Kim Ruell en Marokkaan Hamid El Mouaziz toonden zich meteen de ijverigsten van het pak en door hun kopwerk begon het deelnemersveld uit elkaar te scheuren. Isaac Kimeli liep attent mee voorin en wist zijn temperament alweer onder controle te houden. Hij volgde zeer intelligent de snelste atleten, zonder overmoedig zelf naar de kop van de 9700m-lange race te snellen. Ethiopiër Dame Tasama en de 19-jarige Duitser en voormalige Ethiopiër Petros Amanal, vonden het welletjes en gingen er halfwedstrijd van door. Isaac haakte zijn wagonnetje vlot aan deze twee klasbakken en slaagde erin om soepel mee rond te draaien. Tasama toonde zich in het slot van de wedstrijd de snelste en won de wedstrijd, de Duitser Petros Amanal werd tweede en 12 seconden na de winnaar, legde ORT-atleet Isaac Kimeli beslag op de derde plek. De Vlaamse titel was voor de Ethiopiër Dame Tasama, Isaac werd knap tweede.

Lange Cross: De Bock ondanks ziekte, toch knap negende

thomasThomas had verre van een ideale wedstrijdvoorbereiding de afgelopen 2 weken; door ziekte voelde hij zich de afgelopen 14 dagen niet lekker en kon hij de geplande trainingen dan ook niet naar behoren afwerken. Een kleine ontsteking aan de voet zorgde deze week tot overmaat van ramp dan nog voor wat meer onzekerheid en verplichte rustdagen. Met weinig ambitie aan de start, vocht De Bock toch voor wat hij op dat moment waard was. Vanaf ronde 2 kreeg hij het zeer moeilijk, maar Thomas wist Basemans, Ruell, Casteele en Caelen nog af te schudden in het slot van de wedstrijd. In het zog van Mats Lunders, eindigde ORT’er Thomas als negende.

Dames junioren: Lisa Rooms maakt sterke indruk en wordt derde

lisaBij de dames junioren stond er geen maat op atlete-in-vorm Vanessa Scaunet, zij domineerde van start tot finish en kroonde zich tot Vlaams Kampioene. De Nederlandse Veerle Bakker stak de landsgrens over om tweede te worden in Rotselaar. Net achter deze Hollandse atlete, liep ORT’er Lisa Rooms een zeer sterke wedstrijd. Ze moest niet veel toegeven op nummer 1 en 2 en werd mooi derde, goed voor een zilveren plak op het Vlaams Kampioenschap veldlopen.


Uitslag